Je hebt JavaScript uitgeschakelt! Voor de functionaliteit van de website is JavaScript vereist!

Over ons

Torenstraat 4


Ons pand aan Torenstraat 4 in Sint-Michielsgestel is gebouwd in 1882 wat toen der tijd een ambachtelijk-traditioneel woonhuis was. Het aan de noordzijde gelegen achterhuis is waarschijnlijk een overblijfsel van de bebouwing van voor 1882 toen het voorhuis vernieuwd werd. Het pand is gelegen aan de noordzijde van de Torenstraat in de onmiddellijke nabijheid van de toren van de voormalige kerk van Sint-Michielsgestel.

Dit bouwwerk is als monument opgenomen in het rijksmonumentenregister vanwege de zeldzaamheid van dergelijke gaaf bewaarde woonhuizen met achterhuis en natuurlijk de ligging ten opzichte van het oude centrum.

Deze vroegere burgemeesterswoning van burgemeester Van de Westelaken werd later een winkel van Nelleke de Kort. In de periode er na heeft het pand verschillende bestemmingen gehad en zelfs leeg gestaan.

Rond 2007 begonnen Henk en Marijke Rijkers met de restauratie van het pand en begonnen hier Lunchgalerie de Rijker. Op 20 augustus 2017 is dit door ons overgenomen met een nieuwe naam: Lunchcafé Toren4.